Franciscus Ziekenhuis behaalt ongekende VDI-prestaties en bespaart meer dan €200,000 met Atlantis ILIO®

Atlantis Computing®, toonaangevend op het gebied van softwaregedefinieerde opslag, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn momentum in de Nederlandse zorgsector doorzet met een significant succes bij het Franciscus Ziekenhuis, het openbare ziekenhuis voor de regio West-Brabant. Het ziekenhuis bespaarde €200.000 in CAPEX-kosten en zal naar verwachting jaarlijks een bijkomende €95,000 in OPEX-kosten besparen met behulp van Atlantis ILIO in zijn Citrix XenDesktop VDI-implementatie.

Het Franciscus Ziekenhuis startte een desktopvirtualisatie (VDI) project om zijn elektronische patiëntendossier direct beschikbaar te maken voor dokters en verpleegkundigen zonder afbreuk te doen aan de privacy en veiligheid van de medische gegevens van patiënten. Gedurende de overgang op VDI werd het IT-team van het ziekenhuis met verschillende uitdagingen geconfronteerd zoals budgettaire beperkingen, slechte ervaringen onder eindgebruikers ten koste van patiëntenzorg en personeelsefficiëntie, een Windows 7-migratie en tekortkomingen in de noodherstelstrategie.

“Aan het begin waren de gebruikers van het elektronische klantendossier enigszins bezorgd over de VDI-implementatie” zei Jan van Tillo, IT-manager, Franciscus Ziekenhuis. “Voor het medische personeel bij Franciscus waren snelle aanmeldtijden op desktopsessies de belangrijkste factor. Dit is altijd een heet hangijzer bij VDI-implementaties. Atlantis ILIO was de snelste oplossing die wij konden vinden. Het opstarten van toepassingen in de VDI-omgeving gaat sneller dan op eigen computers, verder worden VDI-sessies automatisch na vier uur "geflashed" zodat we geen onnodige capaciteit gebruiken. Atlantis ILIO gaf ons de mogelijkheid om naar Windows 7 te migreren als het desktop-platform, zorgde voor super snelle aanmeldtijden en leverde een zeer soepele introductie richting onze werknemers.

“Slechte IT-prestaties en mobiliteitsproblemen hebben zeer nadelige gevolgen op de efficiëntie van ziekenhuispersoneel” zei David Cumberworth, VP of Sales, EMEA, Atlantis Computing. “Medisch personeel verliest waardevolle tijd die ze aan patiënten hadden kunnen besteden. Onze Atlantis ILIO-oplossing richt zich volledig op deze uitdagingen voor het Franciscus Ziekenhuis door zijn bestaande opslag te optimaliseren, de prestaties te verhogen en tegelijkertijd de algemene implementatierisico's te verminderen. Het ziekenhuis helpen bij het terugwinnen van verloren personeelstijd en toch ook binnen het budget blijven was zeer de moeite waard.

Met Atlantis ILIO kon het Franciscus Ziekenhuis al deze kwesties aanpakken en het rendement op zijn bestaande EMC-opslag vergroten. De feedback van gebruikers was zelfs zo positief dat na slechts 12 weken het hele ziekenhuis naar Citrix XenDesktop migreerde met behulp van Insight.it, een partner van Atlantis Computing. De uiteindelijke oplossing bevat meer dan 300 toepassingen en geeft het ziekenhuis de mogelijkheid om in totaal 800 gelijktijdige sessie voor 1.600 desktops te draaien.

“We zien geregeld prestatieproblemen voor eindgebruikers zoals aanmeldtijden van meer dan tien minuten in standaard Windows 7 migraties en VDI-projecten” zei Leon Wijnhoven, CTO, Insign.it. “Bij Insight.it hebben we referentiearchitecturen ontwikkeld volgens de beste praktijken met Atlantis ILIO, die we bij het Franciscus Ziekenhuis hebben geïmplementeerd. We hebben geconstateerd dat deze oplossing de hoogste IOPS per desktop levert, waardoor de aanmeldtijd verminderd wordt naar secondes in plaats van minuten, en de totale kosten vermindert, zoals we bij het Franciscus Ziekenhuis zagen.”

 

Handige links

Overizcht Atlantis ILIO VDI-oplossing

Atlantis ILIO VDI Webinar

Website van Atlantis Computing

Blog van Atlantis Computing

Atlantis Computing op YouTube

Atlantis Computing op Twitter @AtlantisILIO

Atlantis Computing op LinkedIn

Over het Franciscus Ziekenhuis

Het Franciscus Ziekenhuis is een NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) geaccrediteerd ziekenhuis die alle ziekenhuisdiensten voor de regio West-Brabant verzorgt. Het ziekenhuis heeft 472 gelicentieerde bedden en heeft 130 doctoren, 1500 personeelsleden en 150 vrijwilligers in dienst. Voor meer informatie, bezoek: http://www.franciscusziekenhuis.nl/

Over Insign.it

Insign.it specialiseert zich in het ontwerpen, leveren, implementeren en beheren van IT-infrastructuur met een hoge beschikbaarheid. Insign.it levert IT-diensten op het gebied van application en desktop delivery, servervirtualisatie, opslag, netwerken en beveiliging, beheerde services en softwareontwikkeling.

Over Atlantis Computing

Atlantis Computing, winnaar van de prestigieuze Best of VMworld en Best of Citrix Synergy awards, richt zich op de uitdagingen van intensieve opslagtoepassingen in privé- en openbare clouds: prestatie, kosten en de mogelijkheid om schaal naar wens aan te passen. Atlantis ILIO is speciaal ontworpen softwaregedefinieerde opslag die als aanvulling dient op virtualisatieoplossingen van Citrix, Microsoft en VMware voor het optimaliseren van het gebruik van datacentrumopslag van gevirtualiseerde desktops en servers, het automatiseren van grootschalige implementaties en beheer, en het verminderen van implementatierisico's. Atlantis Computing is een privaat bedrijf dat gefinancierd wordt door Adams Street Partners, Cisco Systems, El Dorado Ventures en Partech International met het hoofdkantor in Mountain View, California en kantoren in Europa. Voor meer informatie, bezoek www.atlantiscomputing.com of volg ons op Twitter @AtlantisILIO

For More Information:

Americas PR Contact:
Liem Nguyen
Touchdown PR
+1 (512) 970 9711

EMEA PR Contact:
Emily Gallagher
Touchdown PR
+44 (0) 1252 717 040

Email: pr@atlantiscomputing.com

Back to Press Releases